Du er her

Frederik Strand - Uopklaret

Tirsdag, 2. november 2021 - 19:00 til 20:30
Tilføj til kalender 2021-11-02 19:00:00 2021-11-02 20:30:00 Europe/Copenhagen Frederik Strand - Uopklaret

Frederik Strand, ph.d. i kriminalhistorie og museumsleder af Politimuseet, fortæller om danmarkshistoriens største uopklarede kriminalsager.

Det er indlejret i politiets DNA, at visse sager må løses for enhver pris. Befolkningens tillid afhænger af det. Det drejer sig om de store forbrydelser: Mordene og de brutale overfald. Men nogle gange lykkes det ikke. Og så står de åkaldte Cold Cases tilbage. Gådefulde og dystre. Sådan er det med drabet på den 22-årige Marie i Hjortshøj i 1902, der var på vej hjem med snaps til sin far. Og med den 12-årige Susan, der 30. januar 1992 trådte ud af biblioteket og krydsede ned mod Jyllandsgade i Fredericia. Næste morgen blev hendes lig fundet i en grøft uden for byen. Frederik Strand fortæller på medrivende vis de gådefulde, skæbnesvangre og spændende historier og viser, hvorfor nogle af sagerne blev sitrende politiske spændingsfelter. Et spændende og nervepirrende vue ud over både kriminalhistorien og Danmarkshistorien. Arrangeret af Fredericia Debatforum.
Prinsessegade 27, 7000 Fredericia Fredericia Bibliotek detskeri@fredericia.dk false

Tid

Tirsdag, 2. november 2021 - 19:00 til 20:30

 

Fredericia Bibliotek er en kulturinstitution, der danner ramme om både læring og kulturelle oplevelser. Biblioteket er for alle.

Udover udlån af fysiske materialer giver biblioteket adgang til digitale udlån af film, lydbøger og e-bøger samt en række informationsdatabaser.

På biblioteket er der både rum for fordybelse, arbejds- og studiefaciliteter samt leg og spil for børnene.

Biblioteket arrangerer, ofte i samarbejde med eksterne aktører, en lang række arrangementer af debatskabende og folkeoplysende karakter.

Pris

90 kr.
Tirsdag, 2. november 2021 - 19:00

Frederik Strand, ph.d. i kriminalhistorie og museumsleder af Politimuseet, fortæller om danmarkshistoriens største uopklarede kriminalsager.

Det er indlejret i politiets DNA, at visse sager må løses for enhver pris. Befolkningens tillid afhænger af det. Det drejer sig om de store forbrydelser: Mordene og de brutale overfald. Men nogle gange lykkes det ikke. Og så står de åkaldte Cold Cases tilbage. Gådefulde og dystre.

Sådan er det med drabet på den 22-årige Marie i Hjortshøj i 1902, der var på vej hjem med snaps til sin far. Og med den 12-årige Susan, der 30. januar 1992 trådte ud af biblioteket og krydsede ned mod Jyllandsgade i Fredericia. Næste morgen blev hendes lig fundet i en grøft uden for byen.

Frederik Strand fortæller på medrivende vis de gådefulde, skæbnesvangre og spændende historier og viser, hvorfor nogle af sagerne blev sitrende politiske spændingsfelter. Et spændende og nervepirrende vue ud over både kriminalhistorien og Danmarkshistorien.

Arrangeret af Fredericia Debatforum.