Du er her

Det Hvide Vandtårn

Det Hvide Vandtårn er bygget på Prins Georgs bastion på volden i Fredericia. Fra toppen af tårnet er der en fantastisk udsigt ud over byen og vandet. Der er også borde/bænke-sæt så man kan tage en pause eller nyde madpakken på toppen. 

Tårnet blev indviet den 2. januar 1909 og afløste et ”højreservoir” fra 1889, der var anbragt på og i niveau med overkanten af Kongens Bastion nord for Dronningensgade. Dispensationen til opførelse af et kommunalt vandtårn på det militære område blev givet, fordi fæstningen blev nedlagt i 1909. Indtil da måtte der ikke opføres bygninger eller kirketårne, som kunne ses uden for voldene, da disse kunne være sigtepunkter for fjendtlige styrker. 

Tårnet blev placeret oven på temmelig blødt, fugtigt og uensartet jordmateriale sammenkørt i årene 1863-64, og dets skelet blev derfor opført i armeret beton. Man søgte så vidt muligt at give tårnet et ydre, som svarede til de historiske og militære omgivelser.

STED

Adresse: Nørre Voldgade 15, 7000 Fredericia

Åbningstider og adgang: For at komme op i tårnet kan man leje en nøgle på Fredericia Bibliotek. Det koster 50 kr. at leje nøglen + 100 kr. i depositium. Nøglen kan reserveres på forhånd. Nøgleudlejningen foregår kun i bibliotekets bemandede åbningstid. Læs mere her.

Temaer lige nu

Musik: Rock/Pop

Musikoplevelserne i Fredericia er mange. Der er scener og venues i alle størrelser både inden-  Læs mere